Obilježena 31. godišnjica bitke u šumi Rosinjači i okupacije Antunovca

Prisjećajući se tog teškog vremena, ministar Medved izrazio je zahvalu svim poginulim i nestalim braniteljima Osijeka na njihovoj žrtvi, kao i svim hrvatskim braniteljima, poručivši kako te žrtve svi trebamo biti svjesni i kao društvo gajiti odnos poštovanja i zahvalnosti prema našim junacima i obiteljima naših poginulih i nestalih

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno izaslanik predsjednika Vlade, sudjelovao je na obilježavanju 31. godišnjice bitke u šumi Rosinjača i okupacije Antunovca, koje je održano 5. prosinca 2022. u sklopu obilježavanja Dana obrane grada Osijeka.

Toga je dana Osijek bio izložen najžešćim napadima, a u herojskoj obrani grada u jednom danu poginulo je 28 branitelja i četiri civila, dok se jedna osoba još uvijek smatra nestalom.

Na komemorativnom skupu u Osijeku sudionici su se prisjetili događaja otprije 31 godinu kada se odvijala presudna bitka za obranu grada u šumi Rosinjača, u kojoj je na taj dan poginulo je 16 hrvatskih branitelja, pripadnika 106. brigade Hrvatske vojske.

U sklopu obilježavanja 31. obljetnice okupacije Antunovca ministar Medved sudjelovao je na otkrivanju spomen-obilježja Bijeli križ na Orlovnjaku u Antunovcu u spomen na osmoricu hrvatskih branitelja poginulih u obrani Orlovnjaka.

Prisjećajući se tog teškog vremena, ministar Medved izrazio je zahvalu svim poginulim i nestalim braniteljima Osijeka na njihovoj žrtvi, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su u to vrijeme branili našu domovinu na bojišnicama od krajnjeg istoka do krajnjeg juga Hrvatske, poručivši kako te žrtve svi trebamo biti svjesni i kao društvo gajiti odnos poštovanja i zahvalnosti prema našim junacima i obiteljima naših poginulih i nestalih.

„Pred nama je i dalje misija i obveza u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata pronalaziti modele kako pomoći hrvatskim braniteljima da se nose s teškoćama koje su posljedica njihovog sudjelovanja u Domovinskom ratu, a na poseban način usmjereni smo na pronalazak naših nestalih“, kazao je ministar Medved te istaknuo da se na tom prioritetnom pitanju radi svakodnevno, uz sustavan i odgovoran, institucionalan pristup.

FOTO: Osječko-baranjska županija

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.