Kineski laboratorij za istraživanje dubokog svemira zapošljava vrhunske stručnjake iz cijelog svijeta

Foto: Visual People

Kineski laboratorij za istraživanje dubokog svemira, koji je počeo s radom u lipnju ove godine, zapošljava vrhunske stručnjake iz cijelog svijeta, priopćila je u ponedjeljak Kineska nacionalna svemirska uprava.

Sjedište laboratorija, kojeg su zajednički osnovali Kineska nacionalna svemirska uprava, pokrajina Anhui i Sveučilište za znanost i tehnologiju Kine, nalazi se u Hefeiju, glavnom gradu Anhuija, a ima podružnicu u Pekingu. Od osnutka, laboratorij provodi znanstvena i tehnološka istraživanja s fokusom na velike nacionalne projekte u istraživanju dubokog svemira.

Cilj je laboratorija promicanje dugoročnog razvoja istraživanja dubokog svemira u vezi s Mjesecom, planetima, asteroidima i rubom Sunčevog sustava.

Zhang Kejian, čelnik Kineske nacionalne svemirske uprave, rekao je ranije kako je potrebno uložiti napore u izgradnju novog obrasca globalne i domaće suradnje, stvoriti međunarodnu platformu za inovacije i proširiti kineske partnere u istraživanju svemira.

1 KOMENTAR

  1. Samo u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca ulaganja u infrastrukturu u svemiru dosegnula su čak 4,3 milijarde dolara, također najviše u povijesti razvoja takvih projekata. Oprema i softver za povezivanje satelita i obradu njihovih podataka privukli su u četvrtom prošlogodišnjem tromjesečju 9,8 milijardi dolara ulaganja, a specijalni softver za korištenje tih podataka 600 milijuna dolara. U budućnosti vidim ogromne mogućnosti za poticanje masovnih ulaganja u postojeću infrastrukturu, uz paralelnu potragu za novim pristupima izgradnji i upravljanju svemirskom imovinom. Sretno na svim poljima!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.