Ministarstvo vanjskih poslova opovrglo optužbe SAD-a i EU-a o “kineskoj gospodarskoj prisili”

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je opovrglo optužbe dužnosnika Sjedinjenih Američke Država i Europske unije da je Kina uključena u “gospodarsku prisilu”.

Zamjenica američkog državnog tajnika Wendy Sherman i glavni tajnik Europske službe za vanjsko djelovanje Stefano Sannino na četvrtom su sastanku na visokoj razini Dijaloga SAD-a i EU-a o Kini održanom u Washingtonu, D.C. upozorili na kinesku “tekuću gospodarsku prisilu međunarodnih gospodarstava”

Kao odgovor na optužbe, glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning rekla je u ponedjeljak na redovnoj tiskovnoj konferenciji da se Kina čvrsto protivi uplitanju SAD-a i EU-a u unutarnja pitanja Kine, kao i ocrnjivanju Kine.

Mao je istaknula da je Kina uvijek bila graditeljica svjetskog mira, prinosnica globalnom razvoju i braniteljica međunarodnog poretka.

Suradnja između SAD-a i EU-a ne bi trebala biti usmjerena na bilo koju treću stranu, niti bi Kina trebala biti problem u njoj, upozorila je, dodajući kako SAD i EU, kao dvije vitalne sile u međunarodnoj areni,  trebaju preuzeti svoju odgovornost i doprinijeti svjetskoj stabilnosti i prosperitetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.