Produbljivanje suradnje s Gradom Livnom

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin zajedno sa županom Ivanom Anušićem i njegovim zamjenikom Matom Lukićem sastao se u ponedjeljak, u sjedištu Osječko-baranjske županije, s izaslanstvom Grada Livna na čelu s gradonačelnikom Darkom Čondrićem.

Riječ je o uzvratnome posjetu kojim su nastavljeni razgovori o mogućnostima i konkretnim oblicima, programima i projektima suradnje.

– Imamo puno toga zajedničkog. Mnogi Livnjaci, gospodarstvenici i poduzetnici, žive u Osijeku. Želimo im pomoći svojim kapacitetima i iskustvima kako bi i Livno na putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji iskoristilo što više sredstava za razvoj svoje sredine. Iskustva imamo, u ovom trenutku u Osijeku se provode projekti vrijedni više od milijarde kuna, najvećim dijelom sufinancirani europskim sredstvima. Iskustva imamo i s projektima sufinanciranim sredstvima iz pretpristupnih fondova – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

– Nedavno smo posjetili Grad Livno i razgovarali o svim temama koje se tiču Osijeka, Osječko-baranjske županije i Grada Livna te smo se sličnih tema dotakli i danas. Riječ je prije svega o suradnji naše Javne ustanove Županijske razvojne agencije i Grada Livna na projektima prekogranične suradnje, kao i projektima koji se tiču poljoprivrede. Livno sa svojih 1.000 km2 područja jedan je od najvećih poljoprivrednih proizvođača, a krije i ogroman potencijal za ekološku proizvodnju, koja je specifična i u Slavoniji. Dogovorili smo da ćemo našu daljnju suradnju konkretizirati na sljedećim susretima u Livnu i posjeti predstavnika naše Javne ustanove Županijske razvojne agencije – rekao je župan Ivan Anušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.