Glasnogovornik: Potrebni napori Kine i SAD-a radi obnove veza

Kina je pozvala na jačanje komunikacije i suradnje između Kine i Sjedinjenih Američkih Država kako bi se bilateralni odnosi vratili na ispravan put, rekao je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova nakon najnovijih razgovora između dužnosnika dviju zemalja.

Zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Xie Feng od 11. do 12. prosinca u gradu Langfangu u blizini Pekinga razgovarao je s pomoćnikom američkog državnog tajnika za pitanja istočne Azije i Pacifika Danielom Kritenbrinkom i Laurom Rosenberger, višom direktoricom za kineska pitanja u Vijeću za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

Kina smatra kako bi obje države trebale uzeti provedbu važnog konsenzusa koji su postigla dvojica šefova država na Baliju u Indoneziji kao glavnu smjernicu za stabilizaciju i razvoj bilateralnih odnosa u sljedećoj fazi, rekao je glasnogovornik Wang Wenbin na redovnoj tiskovnoj konferenciji kada je upitan za više informacija o razgovorima.

Kina je pozvala obje države na jačanje komunikacije, ostvarenje obostrano korisne suradnje i pravilno upravljanje razlikama, kako bi se bilateralni odnosi vratili na ispravan put, rekao je Wang.

Kina je također pozvala na odbacivanje hladnoratovskog mentaliteta nulte sume, suprotstavljanje ideološkoj i blokovskoj konfrontaciji te prestanak razdruživanja, prekidanja opskrbnih lanaca i tehnološkog potiskivanja, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.