Kina je odobrila velike projekte vrijedne 1,5 trilijuna juana do kraja studenog

Kina je odobrila 106 velikih projekata s ukupnim ulaganjem od oko 1,5 trilijuna juana (oko 214,9 milijardi američkih dolara) do kraja studenog 2022., u nastojanju da proširi učinkovita ulaganja, rekao je u petak glavni kineski ekonomski planer.

Do kraja studenog započelo se s izgradnjom više od 2700 projekata koji se financiraju financijskim instrumentima temeljenim na politikama i razvojnim instrumentima zemlje, stoji u priopćenju Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme (NDRC).

Ukupna godišnja investicijska kvota — u vrijednosti od 640 milijardi juana — iz proračuna središnje vlade je dodijeljena, a stopa projekata u izgradnji dosegla je najvišu razinu u gotovo pet godina.

NDRC je rekao da će ubrzati korištenje financijskih instrumenata temeljenih na politikama i razvojnih financijskih instrumenata i razvoj infrastrukturnih projekata, kako bi se proširilo učinkovito ulaganje.

“Uz implementaciju optimiziranog odgovora na COVID-19 i proekonomske politike, očekuje se da će tempo kineskog gospodarskog rasta zadržati uzlazni trend”, rekao je NDRC.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.