Kina održava Središnju ekonomsku konferenciju za planiranje 2023

Godišnja Središnja ekonomska radna konferencija održana je u Pekingu od četvrtka do petka na kojoj su kineski čelnici odlučivali o prioritetima za gospodarski rad u 2023.

Održavši važan govor na konferenciji, Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, kineski predsjednik i predsjednik Centralne vojne komisije, dao je pregled ekonomskog rada zemlje u 2022., analizirao trenutnu gospodarsku situaciju i dogovorio ekonomsko poslovanje za sljedeću godinu. raditi.

Li Keqiang, Li Qiang, Zhao Leji, Wang Huning, Han Zheng, Cai Qi, Ding Xuexiang i Li Xi prisustvovali su konferenciji.

Na sastanku je istaknuto da se u idućoj godini očekuje sveukupni oporavak i poboljšanje ekonomskih performansi zemlje, te da je za dobar posao u ekonomskom poslovanju potrebno čvrsto povjerenje.

Na sastanku je zatraženo da ekonomska stabilnost postane glavni prioritet i da se nastavi stabilan napredak uz osiguranje ekonomske stabilnosti za sljedeću godinu.

Proaktivna fiskalna politika i oprezna monetarna politika nastavit će se provoditi iu idućoj godini. U međuvremenu, nastojat će se intenzivirati makrokontrola i koordinirati različite politike kako bi se stvorila sinergija za visokokvalitetni razvoj, navodi se na sastanku.

Proaktivnu fiskalnu politiku treba pojačati radi njezine učinkovitosti, s boljom kombinacijom alata uključujući fiskalne deficite, obveznice za posebne namjene i subvencioniranje kamata. Dok visokokvalitetni razvoj treba učinkovito podržati, fiskalna održivost mora biti osigurana, a rizici duga lokalne samouprave moraju biti kontrolirani, istaknuto je na sastanku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.