Kina daje snažan poticaj globalnom upravljanju biološkom raznolikošću

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je u četvrtak na izgradnju globalnog konsenzusa, poticanje globalnog procesa zaštite biološke raznolikosti i pretvaranje ambicija u djelovanje.

Obraćajući se putem videolinka na ceremoniji otvaranja segmenta na visokoj razini drugog dijela 15. sastanka Konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti (COP15) također je pozvao na promicanje zelenog razvoja kroz zaštitu biološke raznolikosti i poštivanje fer i pravičnog globalnog poretka o zaštiti biološke raznolikosti.

Stručnjaci i dužnosnici rekli su kako vjeruju da su Xijevi prijedlozi vrlo inspirativni, što će dati snažan poticaj globalnom upravljanju biološkom raznolikošću.

“Održao je vrlo inspirativan pozdravni govor ovdje na COP15 u Montrealu, gdje je stvarno ohrabrio sve strane da identificiraju put prema globalnom ishodu bioraznolikosti kako bi se zadržala, preokrenula i zaštitila priroda”, rekla je Florika Fink-Hooijer, direktorica opći za okoliš pri Europskoj komisiji.

U govoru je Xi pozvao sve strane da čvrsto brane istinski multilateralizam, čvrsto podupiru međunarodni sustav u čijem je središtu UN i međunarodni poredak utemeljen na međunarodnom pravu te stvore snažnu sinergiju za zaštitu Zemlje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.