Očekuje se da će kinesko gospodarstvo u 2023. oživjeti, dodatno jačajući globalno gospodarstvo

Foto: CFP

Analitičari vjeruju da će kinesko gospodarstvo, s ublažavanjem mjera za suzbijanje bolesti COVID-19 i s obzirom na njegovu otpornost i potencijal, oživjeti sljedeće godine i nastaviti biti pouzdana i važna pokretačka snaga globalnog gospodarstva u 2023.

“Unatoč globalnim makroekonomskim nepovoljnim kretanjima i utjecaju pandemije, gospodarski učinak Kine u 2022. bio je vrlo pohvalan”, rekao je za Kinesku medijsku grupu (CMG, eng. China Media Group) Lawrence Loh, direktor Centra za upravljanje i održivost na Poslovnoj školi Nacionalnog sveučilišta u Singapuru.

Dobra očekivanja dodatno su povećana godišnjom Središnjom ekonomskom radnom konferencijom u Pekingu koja je završila u petak s postavljenim načelima za gospodarski razvoj za sljedeću godinu i dogovorom o prioritetima za sljedeću godinu, koji uključuju povećanje domaće potražnje, ubrzanje izgradnje modernog industrijskog sustava, konsolidaciju javnog sektora i podupiranje privatnog poslovanja, privlačenje više stranih ulaganja te sprječavanje većih gospodarskih i financijskih rizika.

“Sastanak je pokazao smjer gospodarskog razvoja iduće godine i dalje. U isto vrijeme, bavio se vrlo specifičnim temama, poput širenja domaće potražnje i pridavanja važnosti tehnološkim inovacijama. To je poput kineske akupunkture, koja pronalazi prave točke i primjenjuje ispravnu snagu za postizanje željenog učinka”, rekao je Loh.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.