Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova: Kina će dodatno unaprijediti globalno upravljanje biološkom sigurnošću

Kina će nastaviti surađivati s međunarodnom zajednicom kako bi ovu Revizijsku konferenciju uzeli kao novu početnu točku i dodatno unaprijedili globalno upravljanje biološkom sigurnošću, s ciljem davanja većeg doprinosa univerzalnoj sigurnosti i zajedničkom razvoju, priopćilo je u ponedjeljak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Napominjući kako je Deveta revizijska konferencija Konvencije o biološkom oružju (BWC-a, eng. Biological Weapons Convention) zaključena 16. prosinca u Ženevi, glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning rekla je da je na konferencija proveden temeljit pregled globalne biološke situacije i provedbe BWC-a.

Također je usvojen konačni dokument, dodatno poboljšana učinkovitost konvencije, unaprijeđena potpuna usklađenost s BWC-om na načine poput formuliranja pravno obvezujućih mjera i odlučeno o uspostavi radne skupine, rekla je.

Ova konferencija i njezini rezultati označavaju važan napredak u globalnom upravljanju biološkom sigurnošću, što je u skladu sa zajedničkim interesima međunarodne zajednice, rekla je Mao, dodavši da Kina to pozdravlja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.