Ured povjerenika u Hong Kongu pozvao američke političare da ne idu dalje pogrešnim putem

Foto: Visual People

Ured povjerenika kineskog Ministarstva vanjskih poslova u Posebnoj upravnoj regiji Hong Kong u srijedu je pozvao neke američke političare da se prestanu uplitati u poslove Hong Konga i unutarnje poslove Kine te se suzdrže se od daljnjeg kretanja pogrešnim putem.

Nekoliko američkih senatora nedavno je poslalo pismo američkoj vladi kao izgovor koristeći treću godišnjicu donošenja takozvanog “Zakona o ljudskim pravima i demokraciji u Hong Kongu”, koji kleveće kineski Zakon o nacionalnoj sigurnosti za Hong Kong. Glasnogovornik ureda povjerenika izrazio je oštro negodovanje i čvrsto odbacivanje u pismu, pozivajući relevantne američke političare da prestanu s takvim političkim nastupom.

Povjerenikov ured pozvao je ove američke političare da prepoznaju situaciju i poštuju načela međunarodnog prava i temeljne norme koje reguliraju međunarodne odnose.

Glasnogovornik je naglasio kako je Hong Kong dio Kine te njime upravlja vladavina prava, a pitanja Hong Konga isključivo su unutarnja pitanja Kine.

Donošenje takozvanog Zakona o ljudskim pravima i demokraciji u Hong Kongu prije tri godine bilo je grubo uplitanje u unutarnje poslove Kine domaćim zakonima SAD-a, istaknuo je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.