Hong Kong objavio nacrt za pretvaranje regije u međunarodno središte inovacija i tehnologije

Foto: VCG

Vlada Posebne upravne regije Hong Kong u četvrtak je predstavila Nacrt razvoja inovacija i tehnologije u Hong Kongu kako bi zacrtala smjer prema izgradnji međunarodnog inovativnog i tehnološkog središta.

Nacrt uspostavlja jasan razvojni put i formulira sustavno strateško planiranje za razvoj inovacija i tehnologije u Hong Kongu tijekom sljedećih pet do 10 godina te određuje osam glavnih strategija u okviru četiri široka razvojna pravca.

Strategije uključuju promicanje razvoja tehnološke industrije i postizanje “nove industrijalizacije” u Hong Kongu, obogaćivanje resursa  stručnjaka za inovacije i tehnologiju, razvoj međunarodnog stručnog središta te produbljivanje inovativno-tehnološke suradnje s kopnom radi bolje integracije u sveukupan nacionalni razvoj.

Prema planu, do 2027. sveukupna inovativno-tehnološka atmosfera u Hong Kongu i dinamika okruženja za inovacije i tehnologiju dosegnut će nove visine te će se značajno povećati broj i iznos ulaganja u novoosnovana poduzeća, kao i broj novih gospodarskih tvrtki.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.