Sve stabilniji trgovinski odnosi između Kine i Europe u 2022.

Uz ponovna izbijanja bolesti COVID-19 i geopolitičke nerede u svijetu tijekom godine 2022., globalno je gospodarstvo pretrpjelo udarce visoke inflacije i energetske krize te ubrzano raste rizik od recesije nekoliko velikih gospodarstava. Međutim, trgovinski odnosi između Kine i Europe pokazuju pozitivnu tendenciju, što je posebno dragocjeno za svijet.

Predsjednik Europske komisije Charles Michel tijekom je posjeta Kini početkom ovog mjeseca rekao da je EU voljna biti pouzdana i predvidljiva partnerica Kine. Kineski čelnici su tom prilikom rekli da odnosi Kine i Europe održavaju dobru razvojnu tendenciju te dvije strane inzistiraju na uzajamnoj dobrobiti, što je u skladu sa zajedničkim interesima Kine, Europe i svijeta.

Bivši premijer Češke Jiri Paroubek smatra da SAD namjerno ometaju suradnju Kine i EU-a i Europa mora odustati od takozvanog razdruživanja, jer će pretrpjeti pogubne posljedice ako izgubi kinesko tržište.

Ukrajinski ekonomist Serdečnji Oleksandr rekao je da su trgovinski odnosi Kine i Europe preživjeli udarac globalnog kaosa i epidemije te još uvijek pokazuju stabilnu razvojnu tendenciju, čime pokazuju visku razinu stabilnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.