Xi naglasio zaštitu narodne sigurnosti i zdravlja

Foto: VCG

Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), zahtijevao je više ciljanih napora za provedbu domoljubnih zdravstvenih kampanja i konkretnih radnji za zaštitu narodne sigurnosti i zdravlja.

Xi, također kineski predsjednik i predsjedavajući Središnjeg vojnog povjerenstva, dao je navedeni naputak u vezi sa 70. obljetnicom domoljubnih zdravstvenih kampanja.

Xi je pozdravio važnu ulogu domoljubnih zdravstvenih kampanja tijekom proteklih 70 godina u poboljšanju urbane i ruralne higijene okoliša, učinkovitom suočavanju s velikim epidemijama i podizanju razine kineskog zdravstvenog rada. Priznao je pristup stavljanja narodnog zdravlja u središte i shvaćanja prevencije kao prioriteta kojeg se kampanje pridržavaju pod vodstvom KPK-e.

Potrebna je provedba ciljanije domoljubne zdravstvene kampanje, budući da se prevencija i kontrola epidemije bolesti COVID-19 u zemlji suočava s novim situacijama i zadacima, istaknuo je Xi.

Xi je zahtijevao više napora za usmjeravanje javnosti u stjecanju zdravstvenih znanja i vještina, održavanju dobre osobne higijene i oblikovanju zdravog načina života, kako bi se izgradila obrambena linija protiv epidemije za cijelo društvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.