Anketa: Većina stranih tvrtki optimistično gleda na kinesko gospodarstvo u 2023.

Foto: VCG

Većina stranih tvrtki u Kini podržava optimizirani odgovor države na COVID-19 i ekonomske izglede za 2023., pokazalo je istraživanje koje je provelo glavno državno tijelo za olakšavanje trgovine.

Među više od 160 stranih tvrtki, gospodarskih komora i udruga ispitanih, 91% podržava optimizirani odgovor Kine na COVID-19, priopćilo je Kinesko vijeće za promicanje međunarodne trgovine.

Više od 99% ispitanih stranih tvrtki ima povjerenja u gospodarske izglede Kine 2023., a 98,7% ih je izjavilo da će zadržati i proširiti ulaganja u Kini, pokazalo je istraživanje vijeća.

Osim toga, 89,8% izjavilo je da će zadržati svoje lokalne industrijske lance, dok 10,2% planira prebaciti inozemne industrijske lance u Kinu, istaknuto je u istraživanju.

Anketirana strana poduzeća izjavila su da je kinesko gospodarstvo otporno i ima jake sveobuhvatne konkurentske prednosti u tržišnom potencijalu, industrijskim sustavima, infrastrukturi i poslovnom okruženju, rekao je glasnogovornik Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine Yang Fan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.