ACI EUROPE: Nametanje ograničenja putovanja za dolaske iz Kine “znanstveno neopravdano”

Foto: VCG

Sustavno testiranje putnika iz Kine na COVID-19 prije polaska ili nakon dolasku “nije znanstveno opravdano niti se temelji na riziku”, nedavno je priopćio europski ogranak Međunarodnog vijeća zračnih luka (ACI EUROPE, eng, Airports Council International).

U priopćenju za javnost od 31. prosinca 2022., organizacija je izrazila “žaljenje u vezi s postupcima niza država unutar EU-a (Europske unije) i globalno zbog jednostranog nametanja zdravstvenih zahtjeva za putovanja.”

“Ove jednostrane radnje u suprotnosti su sa svim iskustvom i dokazima stečenim u protekle tri godine”, navedeno je u priopćenju te je dodano kako “ova ograničenja putovanja ne funkcioniraju”.

Neučinkovitost međunarodnih ograničenja putovanja u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 i njezinih višestrukih zabrinjavajućih varijanti nedvosmisleno su prepoznali i Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti i Svjetska zdravstvena organizacija, priopćila je organizacija ACI EUROPA.

“Opet se vraćamo u šarenilo neopravdanih i neusklađenih ograničenja putovanja, koja nemaju utemeljenje u znanstvenim činjenicama”, komentirao je Olivier Jankovec, glavni direktor organizacije ACI EUROPE.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.