CGTN-ova anketa: Kineska tehnologija nastavlja koristiti svijetu

Novogodišnji govor kineskog predsjednika Xi Jinpinga u subotu prikazao je brz tehnološki razvoj Kine u protekloj godini, budući da je istaknuo kako su se “Shenzhou-13, Shenzhou-14 i Shenzhou-15 vinuli u nebesa”, a “kineska svemirska postaja je u potpunosti dovršena.”

“Porinut je treći kineski nosač zrakoplova Fujian. C919, prvi kineski veliki putnički zrakoplov, isporučen je, a hidroelektrana Baihetan počela je s punim radom”, rekao je Xi.

Doprinos Kine globalnoj znanosti i tehnologiji visoko je priznat u svijetu, pokazalo je zajedničko istraživanje koje su proveli CGTN-ov think-tank i Kineski institut za javno mnijenje Sveučilišta Renmin u Kini, a koje je pokrilo 41 zemlju i regiju diljem svijeta i predstavlja 65,2% svjetske populacije.

Istraživanje je pokazalo kako 83,1% globalnih ispitanika ima visoko mišljenje o kineskim postignućima u području znanosti i tehnologije. Ispitanici su rekli kako su 5G tehnologija, umjetna inteligencija, brza željeznica i izgradnja svemirske postaje ostavili dubok dojam na njih.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.