SCMP: Kada je riječ o Kini, Britanija bi se trebala razdružiti od SAD-a

Foto: Visual People

Britanija bi se trebala razdružiti od Sjedinjenih Američkih Država kada je riječ o Kini i razviti konstruktivniji odnos s Kinom, navedeno je u članku koji je nedavno objavio South China Morning Post (SCMP).

Prva vanjskopolitička izjava britanskog premijera Rishija Sunaka u studenom prošle godine razlikovala se tonom od retorike njegove prethodnice Liz Truss, za koju se očekivalo da će Kinu označiti kao “prijetnju”, stoji u članku.

Sunak je rekao da Britanija mora priznati ulogu koju Kina ima u globalnim poslovima i dao je prednost angažmanu u odnosu na hladnoratovsku retoriku, navedeno je u članku.

No, postoje svi razlozi da Britanija i Kina pronađu način za suradnju, stoji u članku, jer “dvije zemlje imaju dugogodišnje veze, uključujući poslovne, kulturne, sportske, obrazovne i turističke veze”.

“Britaniji bi trebalo savjetovati da također razvije vlastitu, posebnu politiku”, zaključeno je u članku. “Trebalo bi biti prostora za Sunaka kako bi uspostavio bolje, konstruktivnije odnose s Kinom.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.