Svijetu su odaslane poruke kineskih gradova kojima je vraćena vitalnost

“Na ulicama Pekinga ponovo su gužve vozila, turisti se žure naručivati putovanje u inozemstvo, a poduzeća predviđaju rast poslovanja”, “Očito se povećava promet gostiju u Diney Resortu u Shangaju”, “Djelomično su se vratili valovi potrošača kao što je bilo nekad u šoping centrima u Pekingu”…

Ovo su najnovije analize britanskog lista “Financial Times”, novinske agencije Reuters i drugih međunarodnih medija. Riječi i izrazi kao “Kod Kineza se vratio normalan život”, “vruća živopisna atmosfera ponovno se pojavljuje u Pekingu i Šangaju” napisano je u brojnim medijima.

“Postepeno se vraća na normalu”, “oporavlja se vitalnost”, “povratak potražnje”, te druge ključne riječi u reportažama promatrača iz drugih zemalja prikazuju nove scene Kine u Novoj godini. U zadnje vrijeme je Kina prilagodila protuepidemijske mjere, a prevencija i kontrola epidemije u toj zemlji su ušle u novu fazu. Te prilagodbe su odrađene na osnovi znanja o patogenu i bolesti, razine imuniteta građana, sposobnosti medicinskog i zdravstvenog sustava i interventnih mjera javnog zdravstva cijelog društva, i zato je racionalna i znanstvena prilagodba prikladna s praktičnom situacijom borbe protiv epidemije u Kini.

Na nedavnom zasjedanju Centralnog komiteta Komunističke partije Kine o gospodarskim poslovima je istaknuto “6 boljih koordinacija” za kvalitetnije gospodarske poslove Kine u 2023. Između ostalog, na prvom mjestu je istaknuta “bolja koordinacija borbe protiv epidemije i razvoja gospodarstva i društva”. Može se očekivati da će se u novoj godini ubrzati oporavak poretka, gospodarstva i društva Kine, a Kinezima će se vratiti normalan život.

Kad je riječ o cijelom svijetu, oporavak u Pekingu i Šangaju je jednak “srčanom stimulansu” svjetskom gospodarstvu u recesiji kojem je više nego ikad potrebna takva sigurnost. Američki tjedni “Barron’s” smatra da je Kina jedina glavna ekonomija u svijetu kojoj se predviđa pozitivan rast BDP-a iduće godine, čime će se oporaviti korak svjetskog gospodarstva ka recesiji. A američki portal CNBC je predvidio da će se u Kini pojaviti novi valovi potrošnje. Iz tih zaključaka s različitih strana može se vidjeti kako na ključni trenutak za strukturu svjetskog gospodarstva, oporavak i rast kineskog gospodarstva predstavljaju ogromnu korist za svijet.

“Očekujemo dolazak Kineza”, “Nadamo se putovanju u Kinu”… riječ je o istinskim očekivanjima građana drugih zemalja u reportažama tih međunarodnih medija, također je pravi prikaz kako je Kina intenzivno povezana sa svijetom. Ljudi vjeruju da će Kina, puna vitalnosti u 2023. dočekati kvalitetan početak modernizacije s kineskim značajkama, ali i svijetu donijeti više mogućnosti i nade.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.