Kineska razvojna filozofija ‘usmjerena na ljude’ priznata u svijetu

Od izbijanja epidemije bolesti COVID-19, Kina cijelo vrijeme stavlja ljude i živote na prvo mjesto, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u novogodišnjem govoru, dodajući da je Kina usvojila odgovor na bolest COVID-19 temeljen na znanosti i ciljanom pristupu u skladu s razvojem situacije, kako bi zaštitila život i zdravlje ljudi u najvećoj mogućoj mjeri.

Protekle tri godine Kina je ulagala napore u prevenciju pandemije kako bi zaštitila građane te održala gospodarski i društveni razvoj. Odlučne mjere usvojene nakon izbijanja epidemije bolesti COVID-19 početkom 2020. pomogle su u osiguravanju niskih stopa smrtnosti i zaraze.

Kina je 2021. godine otvorila dodatnih 8013 medicinskih ustanova i povećala broj bolničkih kreveta za 348 000. Suočena s razvojem pandemijske situacije 2022. godine, država nastoji smanjiti utjecaj pandemije na živote ljudi.

Svi ovi napori odražavaju filozofiju razvoja “usmjerenog na ljude” kineske vlade. Prema nedavnom istraživanju koje su proveli CGTN-ov think-tank i Kineski institut za javno mnijenje Sveučilišta Renmin u Kini, 91,2% globalnih ispitanika cijeni kinesku razvojnu filozofiju “usmjerenu na ljude”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.