Policija poziva na korištenje sigurnosnog pojasa

Nakon što je lani tijekom prosinca kod 223 vozača i putnika utvrdila da u vožnji nisu koristili sigurnosni pojas, primorsko-goranska policija u utorak je pozvala sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje pojasa, s ciljem smanjenja broja stradalih u prometu.

Policija je u utorak izvijestila kako je u mjesečnoj akciji kontrolirala 1037 vozača (825 vozača osobnih i 211 teretnih vozila te jednog vozača autobusa) te 231 putnika u vozilu (212 u osobnim vozilima i 19 u teretnim vozilima, pri čemu je na stražnjim sjedalima kontrolirano 75 putnika, među kojima 20 djece).

Tijekom prosinca zabilježeno je ukupno 223 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas.

Od toga se 187 prekršaja odnosi na vozače, i to 134 osobnih vozila i 53 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 25, a u teretnim devet putnika.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, iz policije najavljuju kako će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Pritom pozivaju sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.