Ministarstvo vanjskih poslova: Kina potpisala dokumente o suradnji u okviru inicijative Pojas i put sa svim državama srednje Azije

Kina je potpisala dokumente o suradnji u okviru inicijative Pojas i put sa svim zemljama srednje Azije, nakon što je prije nekoliko dana potpisala memorandum o razumijevanju s Turkmenistanom, a kineski krug suradnje na inicijativi Pojas i put i dalje se širi, rekao je Wang Wenbin, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Tijekom tiskovne konferencije u utorak, Wang je rekao kako je potpisivanje memoranduma o razumijevanju značajno postignuće za obje zemlje te će dodatno proširiti njihovu gospodarsku i trgovinsku suradnju i uvesti suradnju u okviru inicijative Pojas i put između Kine i pet srednjoazijskih zemalja  u novu fazu.

Dodao kako je prošle godine Kina potpisala nove dokumente o suradnji u okviru inicijative Pojas o put s pet zemalja te je upravo obnovila memorandum o razumijevanju s Filipinima.

Wang je istaknuo da se u 2023. obilježava 10. obljetnica inicijative Pojas i put i da će Kina nastaviti slijediti načelo opsežnih konzultacija, zajedničkog doprinosa i dijeljenja koristi, raditi sa svim stranama na zajedničkom razvoju i učiniti inicijativu Pojas i put vezom koja koristi cijelom svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.