Xi i Trong razmijenili čestitke za Proljetni festival

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i kineski predsjednik Xi Jinping i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Vijetnama (CPV) Nguyen Phu Trong u subotu su razmijenili čestitke povodom nadolazećeg Proljetnog festivala, tradicionalnog festivala za obje zemljama.

Xi je u svojoj poruci uputio svoje najiskrenije čestitke i blagoslove za Proljetni festival Trongu, CPV-u kao i vijetnamskoj vladi i narodu u ime KPK-a, kineske vlade i kineskog naroda.

Godina 2022. od presudne je važnosti za razvoj dviju strana kao i dviju zemalja, a također je i prekretnica za odnose Kine i Vijetnama, rekao je Xi. Istaknuo je da je KPK uspješno održala svoj 20. Nacionalni kongres, istaknuvši misije i zadatke Partije u novoj eri i na novom putu.

Trong je rekao da je spreman surađivati sa Xijem kako bi usmjeravao odjele i podnacionalne vlasti obiju strana u provedbi sporazuma i konsenzusa postignutih tijekom posjeta, provodio stratešku komunikaciju o teorijama i praksama socijalističke izgradnje dviju zemalja i izradio grafikon tečaj i postavio strateške planove kako bi se osiguralo da razvoj odnosa između dviju stranaka i dviju država dosegne nove vrhunce.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.