Europski tjedan prevencije raka vrata maternice

U subotu 21. siječnja 2023. godine, u vremenu od 10-13 sati na Trgu A. Starčevića u Osijeku organizirat će se 16. Hrvatski Dan mimoza, nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i ujedno najava 17. Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice (16.-22. siječnja 2023.).

Manifestacija se održava u organizaciji Gradske lige protiv raka Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji  sa IK Javor iz Osijeka, Medicinskom školom Osijek, KBC Osijek, DZ Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, ILCO-Osijek, Ja Ka udruga žena oboljelih i liječenih od raka jajnika i Studentska sekcija za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Osijeku kao i polaznici aktivnosti Nacionalnog projekta Živjeti zdravo Hodanjem do zdravlja.

U navedenom vremenu će se uz simboličnu podjelu i prodaju cvjetova mimoze, dijeliti edukativni materijali i informirati i savjetovati građane o mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice i cijepljenju protiv HPV-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.