Kina zbog približavanja Blagdana proljeća povećala kapacitete ruralnih bolnica na razini zajednice

Foto: Visual People

Kina povećava kapacitete zdravstvenih ustanova na razini zajednice i u ruralnim područjima kako bi se riješila izazove u kontroli epidemije bolesti COVID-19 koje donose nadolazeći praznici za Blagdan proljeća, rekla je kineska zdravstvena dužnosnica.

Jiao Yahui, dužnosnica Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, rekla je da te medicinske ustanove poduzimaju brojne mjere kako bi povećale radnu snagu i opskrbile se lijekovima.

Zdravstvene vlasti pomažu medicinskim ustanovama u boljem opremanju, rekla je Jiao. Napomenula je kako je seoskim klinikama diljem zemlje distribuirano 1,17 milijuna pulsnih oksimetara.

Jiao je istaknula kako je trećerazrednim bolnicama u urbanim područjima naložena uspostava 24-satne telemedicinske veze s okružnim bolnicama. Također im je naloženo slanje osoblje u okružne bolnice kako bi im pomogli tijekom posebnih razdoblja, kap što su praznici za Blagdan proljeća, rekla je.

Uspostavljen je i mehanizam medicinskog transfera kako bi se pacijenti s teškim simptomima u ruralnim područjima mogli na vrijeme prebaciti u urbane zdravstvene ustanove, dodala je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.