Glasnogovornik: Kina će nastaviti podržavati ulogu SZO-a u borbi protiv pandemije COVID-a

Foto: VCG

Kina će nastaviti podupirati ulogu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-a) u ujedinjenju i okupljanju međunarodne zajednice u borbi protiv pandemije, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin na redovnoj tiskovnoj konferenciji.

Ma Xiaowei, čelnik kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, 14. siječnja je razgovarao telefonski s glavnim direktorom SZO-a dr. Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom kako bi razmijenili mišljenja, uglavnom o situaciji s bolešću COVID-19 u Kini, rekao je Wang.

Tedros je pohvalio napore kineske vlade u nošenju s epidemijom bolesti COVID-19 i zahvalio Kini na održavanju dugoročnih tehničkih razmjena i dijeljenju epidemioloških informacija i podataka sa SZO-om, rekao je Wang.

Dvije su se strane složile da će nastaviti unaprjeđivati tehničke razmjene i suradnju na epidemiološkom odgovoru i raditi zajedno na zaštiti globalne zdravstvene sigurnosti, dodao je Wang.

“Nadamo se da će sve strane na ova pitanja gledati sa znanstveno utemeljenim i objektivnim stavom te poštivati i podržati kineski odgovor na COVID-19 kako bismo zajedno mogli dati doprinos globalnoj solidarnosti protiv pandemije”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.