Glasnogovornik: Europske mjere putovanja u vezi s Kinom trebale bi biti nediskriminirajuće

Foto: VCG

Mjere predostrožnosti europskih zemalja za putnike iz Kine trebale bi biti utemeljene na znanosti, proporcionalne i nediskriminirajuće, rekao je u utorak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin navedeno je rekao odgovarajući na povezano pitanje na dnevnoj  tiskovnoj konferenciji.

Wang je citirao regionalnog direktora SZO-a za Europu koji je rekao kako su sojevi virusa SARS-CoV-2 koje cirkuliraju Kinom već zabilježeni u Europi i drugdje te se ne očekuje da će situacija u Kini značajno utjecati na epidemiološku situaciju u vezi s bolešću COVID-19 u Europi.

Wang je rekao da su u posljednje tri godine od početka COVID-a gotovo svi sojevi i podsojevi virusa SARS-CoV-2 prevladavali u Sjedinjenim Državama, što znači kako je to jedna od zemalja u kojoj se nalazi najveći broj sojeva virusa SARS-CoV-2.

Sjedinjene Američke Države trebaju u potpunosti podijeliti domaće informacije i podatke o COVID-u sa SZO-om i međunarodnom zajednicom na pravovremen, otvoren i transparentan način te poduzeti konkretne i učinkovite mjere kako bi zaustavile daljnje širenje virusa, dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.