Izrečena je 151 novčana kazna u ukupnoj vrijednosti 234.000 eura

Rezultat je to dosadašnjeg postupanja Državnog inspektorata prema euro lovcima u mutnom. Tako će nastaviti i dalje. Samo su se dva trgovačka lanca odazvala zahtjevu Ministarstva gospodarstva da dostave cijene niza proizvoda u maloprodaji.

Mlijeko, tjestenina, kruh, jaja, četkice za zube  – samo su neki od 78 proizvoda za koje je Ministarstvo gospodarstva od trgovaca tražilo cijene. Umjesto odgovora, osam trgovačkih lanaca pita na koju se brend i robnu marku ta cijena odnosi, te napominju da jednaki proizvodi u različitim krajevima Hrvatske imaju različitu cijenu.

Trgovci koji nisu poslali odgovor spremni su razgovarati, no najprije traže objašnjenje metodologije prema kojoj će se pratiti cijene. Iz Ministarstva odgovaraju, ako su mogla dva lanca, mogu i ostali. Te da su im metodologiju poslali jučer.

Cijene u trgovačkim lancima objavljuje na svojim mrežnim stranicama svaka dva tjedna od početka rujna i slovenska vlada. Trideset je različitih proizvoda, različitih brendova i trgovačkih marki u šest trgovačkih lanaca. Od svojeg zahtjeva naša Vlada ne odustaje.

Ministarstvo gospodarstva izrađuje mrežne stranice na kojima će objavljivati cijene. Trgovce koji još nisu, pozivaju da im dostave cijene.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.