Xi o odgovoru na COVID-19: Svjetlo nade je pred nama

Foto: Xinhua

Kineski predsjednik Xi Jinping govorio je u srijedu o državnom odgovoru na COVID-19, rekavši kako je svjetlo nade upravo pred nama.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjedavajući Središnjeg vojnog povjerenstva, navedeno je rekao dok je putem video veze razgovarao s medicinskim radnicima i starijim pacijentom u Prvoj pridruženoj bolnici Medicinskog sveučilišta Harbina u sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Heilongjiang uoči Blagdana proljeća.

Država je donijela “ispravan izbor” oko nošenja s epidemijom bolesti COVID-19 strogim mjerama u protekle gotovo tri godine, rekao je Xi, dodajući kako je Kina tako izdržala nekoliko krugova izbijanja virusnih mutacija.

Fokus trenutačnog odgovora na COVID-19 preusmjeren je s prevencije zaraza na medicinsko liječenje, pri čemu je prioritet zaštita zdravlja ljudi i prevencija teških slučajeva, rekao je Xi, ističući kako bolnice sada preuzimaju teže zadatke.

Xi je pozvao na napore za povećanje medicinskih resursa i opskrbe medicinskim uslugama i lijekovima te na posebne pripreme za liječenje teških slučajeva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.