Ministri vanjskih poslova Kine i Irana tijekom telefonskog razgovora pozvali na bližu suradnju

Kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang održao je u četvrtak telefonski razgovor s iranskim kolegom Huseinom Amir-Abdollahianom na njegov zahtjev.

Qin je rekao kako Kina uvijek gleda na kinesko-iranske odnose iz strateške i dugoročne perspektive te je spremna blisko surađivati s Iranom kako bi dobro proveli važan konsenzus koji su postigli čelnici dviju zemalja i unaprijedili sveobuhvatan plan suradnje te potaknuli čvrst napredak kinesko-iranskog sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Kina podupire Iran u očuvanju nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta te je spremna s njim surađivati na održavanju osnovnih normi upravljanja međunarodnim odnosima, kao što je načelo nemiješanja u unutarnje poslove drugih zemalja, očuvanju zajedničkih interesa zemalja u razvoju i zaštiti međunarodne pravednosti i pravde, dodao je Qin.

Amir-Abdollahian je sa svoje strane izrazio spremnost na uspostavu i održavanje bliske suradnje s Qinom kako bi uložili napore u promicanje razvoja bilateralnih odnosa.

Iran će raditi s Kinom na provedbi sveobuhvatnog plana iransko-kineske suradnje te će ju nastaviti čvrsto podržavati u pitanjima koja se tiču ključnih interesa, kao i teritorijalnog integriteta i suvereniteta, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.