Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova: Kina se protivi definiranju cjelokupnih odnosa Kine i SAD-a kroz konkurenciju

Foto: Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova

Kina je u srijedu pozvala Sjedinjene Američke Države da gledaju na Kinu na objektivan i racionalan način, provode pozitivnu i praktičnu politiku prema Kini i surađuju s njom na vraćanju bilateralnih odnosa na pravac stabilnog i zdravog razvoja.

Glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning navedeno je rekla na dnevnoj tiskovnoj konferenciji brifingu odgovarajući na upit o komentarima vezanim uz Kinu u nedavnom obraćanju američkog predsjednika Joea Bidena o stanju nacije.

Kina je uvijek vjerovala da odnosi Kine i SAD-a ne bi trebali biti igra s nultom sumom u kojoj jedna strana nadmašuje ili napreduje na račun druge, rekla je Mao, dodajući kako uspjeh jedne zemlje za drugu predstavlja prilike, a ne izazove i kako je svijet dovoljno velik za napredak i razvoj obje zemlje.

Kina neće zazirati niti će se bojati konkurencije, ali se protivi korištenju konkurencije za definiranje cjelokupnih odnosa Kine i SAD-a., blaćenju određene zemlje pod izgovorom konkurencije i ograničavanju legitimnih razvojnih prava drugih zemalja, čak i na štetu globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca, rekla je Mao.

Glasnogovornica je dodala da su stabilni i zdravi kinesko-američki odnosi u skladu s temeljnim interesima dvaju naroda i ujedno ispunjavaju zajednička očekivanja međunarodne zajednice.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.