Tjedan kreativnih aktivnosti održan u Kulturnom centru Osijek

U pripremi novih projekata i partnerstava us klopu programa „Kreativna Europa“ u tjednu od 21.-24. veljače u Kulturnom centru Osijek održan je niz radionica za djecu i mlade kojima se želi potaknuti razvoj novih znanja i vještina, otkrivanje mladih talenata u različitim disciplinama kroz međunarodnu suradnju i razmjenu.

U vrijeme školskih praznika, za školarce su održane radionice cirkuskih vještina (monocikl-balansiranje-žongliranje), dj-anja, kao i Mala škola videa pod vodstvom iskusnih voditelja. Radionice su privukle velik broj školske djece koji su kroz kreativne aktivnosti, druženje i zajednički rad stjecali nove vještine.

Istovremeno, Tjedan plesa ostvaren je u projektnoj suradnji s profesionalnim plesnim ansamblom Theatra Pforzheim i kao dio kulturne suradnje i razmjene iskustava, vještina i znanja između plesnih umjetnika iz gradova prijatelja –  Osijeka i Pforzheima.

Plesači ansambla Theatra Pfozheim kroz ove plesne radionice, plesačima iz Osijeka prenijeli su dio svoje metodologije rada, stručnosti i koreografske elemente koje upotrebljavaju u svom umjetničkom radu, a kroz proces zajedničkog rada, razvijali su se novi plesni koncepti i dan je doprinos jačanju kreativne plesne scene kroz ovakve networking aktivnosti.

Završno predstavljanje rezultata ovih plesnih radionica i otvoreni sat održat će se u subotu, 25. veljače u 14:30 u Kulturnom centru Osijek. Ulaz je slobodan, a namijenjen zaljubljenicima u ples i pokret koje zanima kako je kroz tjedan u Osijeku izgledao proces rada na pripremi tijela i uma za buduće plesne produkcije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.