Kinesko stajalište o krizi u Ukrajini visoko priznato: anketa CGTN-a

Foto: VCG

Kako je puna eskalacija ukrajinske krize dosegla svoju jednogodišnju granicu, CGTN Think Tank pokrenuo je globalnu anketu za globalne netizene. Prema anketi, 82,6 posto ispitanika smatra da je sada najvažnije prekinuti neprijateljstva i promovirati pregovore za mir. Dijalog i pregovori jedina su održiva rješenja za ukrajinsku krizu.

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je 24. veljače Stajalište Kine o političkom rješenju ukrajinske krize, u kojemu su iscrpno prikazani temeljni stavovi i prijedlozi Kine u 12 aspekata.

List navodi da jednostrane sankcije i maksimalni pritisci ne mogu riješiti problem; stvaraju samo nove probleme. Prema anketi, 91,6 posto slaže se s tim i poziva neke zemlje da napuste hladnoratovski mentalitet i prestanu zlorabiti jednostrane sankcije i “jurisdikciju duge ruke” protiv drugih zemalja kako bi se izbjegla daljnja eskalacija.

Kineski dokument o stajalištu pokazao je predanost Kine kao odgovorne velike zemlje i prijedlog Kine da igra konstruktivnu ulogu u rješavanju ukrajinske krize i postizanju mira što je prije moguće.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.