Blago ‘Otoka čaplji’

U rujnu 2017. u Xiamenu je održan samit Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike (zemalja BRICS-a). Na banketu je dobrodošlice Xi Jinping predstavio grad u kojem je radio. “Xiamen, s prekrasnim krajolikom i ugodnom klimom, poznati je morski vrt u Kini. Prije mjesec dana Kulangsu, mali otok u Xiamenu poznat kao “Muzej univerzalne arhitekture” i povijesno međunarodno naselje, službeno je uvršten na Popis svjetske baštine, dodajući novu boju gradu.”

Dok je Xi Jinping služio u Xiamenu, predsjedavao je pripremom Strategije gospodarskog i društvenog razvoja Xiamena, koja je bila ključna za kasnije očuvanje i razvoj Kulangsua.

Proces očuvanja Kulangsua slijedi Xijeve upute o očuvanju otoka ne samo kao turističkog resursa već i iz perspektive očuvanja tradicionalne kulture.

“Kulangsu, povijesno međunarodno naselje” postalo je 8. srpnja 2017.  na 41. konferenciji o svjetskoj baštini mjesto na popisu svjetske baštine. Čuvši ovu dobru vijest, predsjednik Xi zamolio je ljude da štite kulturnu baštinu koju su nam ostavili preci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.