Najveći svjetski dvosmjerni trajekt isporučen u Guangzhou

Najveći dvosmjerni trajekt na svijetu, dugačak 230,5 metara i širok 30,8 metara, s brzinom do 20,8 čvorova, isporučen je u utorak novom vlasniku u Guangzhouu, glavnom gradu južne kineske pokrajine Guangdong.

Nakon isporuke brodovlasniku, engleskoj brodarskoj tvrtki P&O Ferries, brod će ploviti u La Mancheu, uglavnom između luke Dover na jugoistoku UK-a i luke Calais u sjevernoj Francuskoj.

Hibridni brod, koji ima kapacitet od 1500 putnika i više od 700 vozila različitih tipova, može prema potrebi jednim gumbom prebacivati način pogona između goriva i baterije, čime se smanjuje zagađenje zraka.

Još jedna istaknuta značajka trajekta je da je struktura njegovog pramca i krme potpuno simetrična i može ostvariti dvosmjernu navigaciju.

Zhou Xuhui, zamjenik generalnog direktora Brodograđevne međunarodne tvrtke Guangzhoua, podružnice Kineske državne brodograđevne korporacije, rekao je da dizajn omogućuje okretanje broda za 360 stupnjeva na licu mjesta, učinkovito skraćujući vrijeme ulaska broda u luku i izlaska iz nje te poboljšavajući učinkovitost plovidbe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.