Inflacija u Kini, valuta će ostati stabilna 2023.: PBOC

Kamatne stope u Kini ostat će unutar odgovarajućeg raspona, inflacija će ostati pod kontrolom, a tečaj valute ostat će stabilan, izvijestila je Narodna banka Kine (PBOC) u petak.

Monetarna politika ostat će stabilna ove godine, rekao je guverner kineske središnje banke Yi Gang na tiskovnoj konferenciji o monetarnoj politici u petak.

Yi je rekao da je smanjenje omjera obvezne pričuve još uvijek učinkovit način da PBOC osigura dugoročnu likvidnost. Stabilnost cijena temelj je stabilne valute, rekao je.

U međuvremenu, zamjenik guvernera PBOC-a Liu Guoqiang rekao je da će središnja banka prilagoditi monetarnu politiku u odgovarajućem trenutku. Također se očekuje da će inflacija ostati blaga u 2023. i “ukupni inflacijski pritisak je podnošljiv”, dodao je.

Komentirajući tržište nekretnina, zamjenik guvernera Pan Gongsheng rekao je da će Kina pogurati sektor nekretnina prema novom modelu razvoja. Rekao je da su strahovi od balona unutar kineskog sektora nekretnina obuzdani zahvaljujući mjerama za potporu industriji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.