Čvrsto se protivi “neovisnosti” i inzistira na promicanju ujedinjenja države

Foto: VCG

U Radnom izvješću objavljenom 5. ožujka navodi se da Kina inzistira na glavnoj strategiji KPK u vezi s rješavanjem tajvanskog pitanja, te poštuje načelo jedne Kine i “Zajedničkog stajališta utvrđenog 2. rujna”, odlučno se protivi neovisnosti i promiče ujedinjenje i miran razvoj odnosa između dviju obala, kako bi se doprinijelo mirnom procesu ujedinjenja države.

Kao što je navedeno, treba poboljšati gospodarsku i kulturnu razmjenu između Tajvana i kontinentalne Kine, a treba usavršiti politike koje donose dobrobit stanovnicima Tajvana. Treba promovirati i kinesku civilizaciju koja obuhvaća obje obale, te s istom željom napraviti veličanstveni preporod nacije.

Kada je riječ o Hong Kongu i Makau, najavljeno je da se načela “jedna država, dva sustava”, “Hongkonžani vladaju Hong Kongom” i “stanovnici Makaa vladaju Makaom” trebaju sveobuhvatno, precizno i odlučno provoditi, te inzistira na zakonodavno upravljanje Hong Kongom i Makaom i skrojiti osnovne zakone tih regija. Treba implementirati princip “domoljubi vladaju Hong Kongom” i “domoljubi vladaju Makaom”. Također podupiremo razvoj gospodarstva i poboljšanje životnog standarda tih regija kako bismo održali dugoročni prosperitet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.