Vrhovno tijelo za ekonomsko planiranje: Kina uvjerena u postizanje ciljanog IPC-a u 2023.

Foto: VCG

Kina ima samopouzdanja i sposobnosti za postizanje ciljanog indeksa potrošačkih cijena (IPC-a) u 2023., rekao je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji potpredsjednik Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme, vrhovnog kineskog tijela za ekonomsko planiranje, Li Chunlin. Cilj za CPI je oko 3% u 2023., stoji u vladinom izvješću o radu koje je podnio premijer Li Keqiang.

Kina je držala IPC ispod 3% svaki mjesec u 2022., a prosječan IPC iznosio je 2% prošle godine, što je u oštrom kontrastu s visokom globalnom inflacijom, rekao je Li.

Foto: VCG

Foto: VCG

Li je također rekao da je kineska proizvodnja žitarica ostala iznad 650 milijuna tona dugi niz godina, proizvodni kapacitet za svinje je primjeren, ponuda robe je obilna, a opskrba energijom sigurna i pouzdana, što sve u potpunosti pokazuje kako Kina ima čvrste temelje za održavanje stabilnosti cijena.

Kako bi dodatno stabiliziralo cijene, povjerenstvo će održavati opskrbu ključnim proizvodima, osigurati stabilnu opskrbu energijom i održavati cijene ugljena unutar razumnog raspona, rekao je potpredsjednik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.