Za 136. obljetnicu novi praktikumi đakovačke Srednje strukovne škole

U sklopu VirtuOS tjedna, u đakovačkoj  Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata održana je svečanost na kojoj je obilježena vrijedna 136. obljetnica i početak rada u praktikumima  za pekarstvo i slastičarstvo, kuharstvo i mesarstvo.

Praktikumi su opremljeni sredstvima EU  u vrijednosti 500 tisuća eura, čime su stvoreni uvjeti  za suvremeni način učenja i rada u školi. Prema riječima ravnatelja Mirka Ćurića, sada je na učenicima i nastavnicima da to iskoriste na najbolji način. Predstavljajući rad škole ravnatelj ističe kako je situacija dobra, prije dvije godine objekt je u potpunosti energetski obnovljen, lani su otvoreni novi sportski tereni, a ove godine je stigla ova najsuvremenija oprema u praktikumima. U vinogradu u Trnavi, koji je škola kupila prije nekoliko godina, imaju dobre berbe i kvalitetno vino. Budući da djeluju u suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti VirtuOS  dužni su svoja znanja i sposobnosti upotrijebiti za razvoj đakovačkog kraja.

Srednja strukovna škola Đakovo ima 600 učenika, 34 razreda s 21 zanimanjem. Kao i u prošlosti obrazovanjem su obuhvaćena brojna proizvodna, obrtnička, elektrotehnička, strojarska, poljoprivredna  ugostiteljska i turistička zanimanja te graditeljstvo, stolarstvo i osobne usluge.

Marija Katilović, nastavnica  ugostiteljske i prehrambene skupine predmeta, ističe kako posljednjih pet godina škola radi na reformi strukovnog obrazovanja, ulaže se u usavršavanje nastavnika, a danas otvoreni praktikumi novi su pristup praktičnom radu. Ulaže se puno, ali je, na žalost, sve manje upisane djece, jer, kako kaže, Slavonije je raseljena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.