Kinesko ministarstvo obrane obećalo da neće ostaviti prostora separatističkim aktivnostima kojima je cilj “neovisnost Tajvana”

Glasnogovornik kineskog ministarstva obrane u četvrtak je rekao da će kineska Narodnooslobodilačka vojska (NOV) odlučno štititi nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet te neće ostaviti prostora za separatističke aktivnosti kojima je cilj “neovisnost Tajvana” u bilo kojem obliku.

Tan Kefei, glasnogovornik kineskog Ministarstva nacionalne obrane, navedeno je rekao kao odgovor na novinarski upit o nedavnim provokativnim činovima Sjedinjenih Američkih Država, koji su povećali napetosti u Tajvanskom tjesnacu.

Tajvan je kineski Tajvan, a pitanje Tajvana isključivo je unutarnja stvar Kine i središte temeljnih kineskih interesa, rekao je Tan, naglašavajući da je pitanje Tajvana prva crvena linija koja se ne može prijeći u odnosima Kine i SAD-a.

Kina se čvrsto protivi bilo kakvom obliku službenih razmjena ili vojnih kontakata između Sjedinjenih Američkih Država i Tajvana, kao i tome da SAD podignu razinu suštinskih odnosa s Tajvanom u bilo kojem obliku, rekao je Tan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.