CGTN-ova globalna anketa: Ne postoji superiorna demokracija. Najbolja je demokracija ona koja odgovara situaciji u zemlji

Foto: VCG

Globalna anketa koju su proveli CGTN-ov think-tank i Kineski institut za javno mnijenje Sveučilišta Renmin u Kini pokazuje da globalni ispitanici daju veliki prioritet osnovnim ljudskim pravima kao što su prava na opstanak i razvoj. 84,8% globalnih ispitanika vjeruje da ne postoji superiorna demokracija. Najbolja je demokracija ona koja odgovara situaciji u zemlji.

Prema anketi, 84,3% globalnih ispitanika vjeruje da demokracija nije jednaka za sve. Ima različite oblike u različitim zemljama i kulturama. Ne postoji superiorna demokracija, niti postoji univerzalna formula demokracije. 84,8% ispitanika smatra da pri izboru političkog sustava treba uzeti u obzir povijest, kulturu i nacionalne uvjete zemlje.

Narodna demokracija cjelokupnog procesa u Kini put je do demokracije koji se znatno razlikuje od zapadnih političkih, povijesnih i kulturnih tradicija. Prema anketi, 75,4% globalnih ispitanika vjeruje da su kineska svjetski poznata razvojna postignuća rezultat usvajanja drugačijeg političkog sustava od onoga u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.