32. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije “Orao”

Članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice obilježili su 32. obljetnicu osnutka ove postrojbe. U počast poginulim i stradalim suborcima položili su vijence i upalili svijeće pred spomen obilježjem kod zgrade općinske uprave u Đurđenovcu, a potom je održana svečana akademija u Domu kulture. Uz članove Udruge na čelu s predsjednikom Davorom Solićem, svečanosti su nazočili predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, MUP-a i policijskih uprava, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, Općine Đurđenovac, braniteljskih i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Među nazočnima su bili i ratni zapovjednik specijalne policije RH general-pukovnik Mladen Markač, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece i drugi uzvanici.

Danas obilježavamo 32. rođendan naše Udruge a, na žalost, svjedoci smo iz dana u dan kako je naših suboraca i drugih branitelja sve manje i manje. Nastojimo im pomoći svojim aktivnostima, pa radimo niz projekata u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja koji pridonose podizanju kvalitete života naših članova i njihovih obitelji – rekao je Davor Solić, predsjednik Udruge specijalne policije “Orao” Orahovica-Našice.

Načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović istaknuo je kako je iznimna čast i obaveza pomagati braniteljskim udrugama, a pogotovo Udruzi Specijalne policije iz Domovinskog rata ”Orao” Orahovica-Našice.

32. obljetnica Udruge „Orao“ Orahovica-Našice je prilika da se zahvalimo svima koji su pokazali ljubav prema Domovini kada je bilo najpotrebnije, kada je trebalo imati snage stati i boriti se protiv nadmoćnijeg neprijatelja. I danas je važno naglasiti kako su članovi Udruge i dalje aktivni i pokazuju pijetet prema svim žrtvama Domovinskog rata, ali i svojim kolegama suborcima te daju poruku da se neke stvari nikada ne smiju zaboraviti. Članovima Udruge čestitam na vrijednom radu i želim puno uspjeha u nastavku aktivnosti – rekao je zamjenik župana Josip Miletić te naglasio da Osječko-baranjska županija stoji na raspolaganju udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.