Kina pokrenula projekt za promicanje upotrebe umjetne inteligencije u znanstveno-tehnološkom istraživanju

Foto: VCG

Kina je započela provedbu Umjetne inteligencije za znanost, projekta za promicanje upotrebe umjetne inteligencije u naprednim znanstveno-tehnološkim istraživanjima.

Projekt, koji su zajednički pokrenuli Ministarstvo znanosti i tehnologije i Kineska nacionalna zaklada za prirodne znanosti, usredotočit će se na ključne probleme u osnovnim disciplinama, kao i istraživačke potrebe u ključnim znanstveno-tehnološkim područjima, kao što su razvoj lijekova, istraživanje gena i biologija razmnožavanja.

Projekt će dodatno unaprijediti položaj sustava i cjelokupno vodstvo, radi promicanja duboke integracije umjetne inteligencije i znanstveno-tehnoloških istraživanja i otvaranja i konvergencije resursa te poboljšanja inovacijskih sposobnosti, priopćilo je ministarstvo.

Projekt se također obvezao da će okupiti interdisciplinarne istraživačke i razvojne ekipe, promicati uspostavu inovacijskog konzorcija i izgraditi međunarodne platforme za akademsku razmjenu kako bi pružio rješenja za najistaknutije ljudske znanstvene izazove, uključujući liječenje raka i klimatsku krizu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.