Promet industrije porastao 17,1 posto

Ukupni promet industrije u siječnju ove godine porastao je za 17,1 posto u odnosu na siječanj lani, a u odnosu na prosinac porastao je za 4,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u siječnju je prema istom mjesecu lani na domaćem tržištu porastao za 16,3 posto, a na nedomaćem tržištu za 15,8 posto. U odnosu na prosinac lani, u siječnju je ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije na domaćem tržištu porastao za 3,1 posto, a na nedomaćem tržištu za 6,4 posto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama, u siječnju je prema istom mjesecu lani promet energije porastao za 61,2 posto, kapitalnih proizvoda za 18,8 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 16,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 14,8 posto i intermedijarnih proizvoda za 12,6 posto.

Na godišnjoj razini promet industrije rastao je od početka 2021., s izuzetkom veljače kada je pao za 7,7 posto. Na mjesečnoj razini, po industrijskim grupacijama ukupna prodaja energije veća je za 57,5 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,4 posto, kapitalnih proizvoda za 4,2 posto i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,7 posto.

Istodobno je ukupna prodaja intermedijarnih proizvoda manja za 1,3 posto.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.