Boao Forum za Aziju okupio preko 2000 sudionika

Foto: VCG

Oko 2000 sudionika prisustvovat će na godišnjoj konferenciji Boao Foruma za Aziju (BFA), koja će se održati od 28. do 31. ožujka u Boaou, obalnom gradu u kineskoj otočnoj pokrajini Hainan, rekao je u utorak glavni tajnik BFA-a Li Baodong.

Ovogodišnja konferencija, prvu godišnja konferencija BFA-a od izbijanja bolesti COVID-19 koje se potpuno održava na fizičkoj lokaciji,  privukla je oko 2000 delegata iz preko 50 zemalja i regija i više od 1100 novinara iz preko 170 medijskih organizacija iz oko 40 zemalja i regija.

Konferencija, s temom “Nesiguran svijet: solidarnost i suradnja za razvoj usred izazova”, fokusirat će se na četiri glavne teme naslovljene “Razvoj i uključivost”, “Učinkovitost i sigurnost”, “Regionalno i globalno” i “Sadašnjost i budućnost .”

“Nadamo se da ćemo na godišnjoj konferenciji kroz rasprave istražiti sigurnost u nesigurnom svijetu i promicati solidarnost i suradnju među zemljama kako bismo se bolje suočili s izazovima. Također nam je cilj podržati otvorenost i uključivost kako bismo bolje promicali razvoj”, rekao je Li na prvoj tiskovnoj konferenciji za ovogodišnji forum održanoj u utorak.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.