KC: “Svirke četvrtkom” otvara nastup osječkog rock banda D’intriga

U četvrtak, 30.ožujka u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek započet će ciklus pop-rock koncerata „Svirke četvrtkom“. Ciklus live svirki bandova osječke glazbene scene otvorit će band D’intriga. Željko Amidžić (gitara i vokal), Marko Jelinek ( gitara i vokal), Miroslav Šprem (bass i vokal)i Dario Dobek (bubnjevi, udaraljke i vokal) INTRIGAntni su dečki koji su već 40 godina prisutni na osječkoj glazbenoj sceni, a 2022. godine izdali su i nosač zvuka u izdanju Campus recordsa pod nazivom „U čemu je intriga?“ povodom kojeg su članovi benda izjavili:

“U rukama Vam je uspomena na jedno davno vrijeme, kada su dani bili duži od godina, iako su zapravo godine bile kratke kao dan. U procesu realizacije ovog CD-a ponovno smo postajali djeca, doduše puna bora i ožiljaka, ali ipak djeca. Ovo je samo pokušaj da se prošlost malo uhvati za rogove, jer mi se nismo nikada zaboravili, samo se nismo dugo vidjeli.“

Svirke četvrtkom glazbeni su revival nekadašnjih „Koncerata četvrtkom“ u sklopu kojeg su, u osječkom Studentskom centru, svojevremeno nastupali neki od najjačih bendova tadašnje pop-rock scene poput „Plave trave zaborava“, „Filma“, „Kud idijota“, „Osmog putnika“ i „Ekaterine Velike“.

Ciklus „Svirke četvrtkom“ u Kulturnom centru Osijek nastao je u suradnji s Draženom Dragušicom, dugogodišnjim glazbenim urednikom i voditeljem radijske emisije „Draženov glazboplov“ u kojoj slušamo priče o povijesti osječke glazbene scene, ljudima koji su je obilježili, te u kojoj se spaja prošlost, sadašnjost i budućnost glazbe u Osijeku.

Ciklusom „Svirke četvrtkom“ ta se osječka glazbena scena iz radijskog etera prenosi na pozornicu Kulturnog centra Osijek. Ulaz je SLOBODAN.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.