Kineski premijer uvjeren u postizanje cilja gospodarskog rasta za 2023.

Kineski premijer Li Qiang rekao je u srijedu direktorici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalini Georgievi da je Kina “puna pouzdanja” u postizanje cilja gospodarskog rasta za 2023.

Kinesko gospodarstvo od početka ove godine pokazuje trend stabilizacije i oporavka, istaknuo je Li tijekom sastanka s čelnicom MMF-a u Boaou, obalnom gradu u kineskoj otočnoj pokrajini Hainan.

Napominjući kako kinesko gospodarstvo ima čvrste temelje, široke izglede za razvoj i obećavajuću budućnost, Li je rekao da će država intenzivirati napore u makro kontroli, usredotočiti se na korištenje potencijala ulaganja i potrošnje, nepokolebljivo širiti otvaranje te postojano sprječavati i rješavati rizike.

Kineski premijer također je naglasio potrebu pridržavanja multilateralizma i održavanja sigurnog, stabilnog i nesmetanog tijeka globalnog industrijskog i opskrbnog lanca u međunarodnoj zajednici.

Kina je voljna nastaviti produbljivati suradnju s MMF-om i promicati razvoj globalnog upravljanja u pravednijem i razumnijem smjeru, dodao je.

Georgieva je rekla da MMF cijeni kinesku privrženost multilateralizmu i važan doprinos u sprječavanju dužničkih kriza u zemljama u razvoju, istaknula je, dodavši kako je MMF spreman dodatno produbiti suradnju s Kinom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.