Premijer Li pozvao na izbjegavanje rizika radi unapređenja kinesko-japanskih veza

Kineski premijer Li Qiang pozvao je u nedjelju Japan na izbjegavanje rizika od remećenja odnosa s Kinom, nastavak širenja pozitivne strane bilateralnih odnosa i zajedničko unaprjeđenje izgradnje kinesko-japanskih odnosa koji ispunjavaju zahtjeve novog doba.

Li je navedeno rekao na sastanku s japanskim ministrom vanjskih poslova Yoshimasom Hayashijem u Pekingu.

Kina i Japan su bliski susjedi i važne zemlje u Aziji, rekao je Li, dodajući kako održavanje i razvoj kinesko-japanskih prijateljskih i suradničkih odnosa i ne služi samo interesima dviju zemalja i njihovih naroda, već je također korisno za održavanje regionalnog mira, stabilnosti i prosperiteta.

Napominjući kako se 2023. obilježava 45. obljetnica potpisivanja Kinesko-japanskog sporazuma o miru i prijateljstvu, Li je pozvao obje zemlje da preispitaju i poštuju načela ugovora, sagledaju širu sliku i ostanu predane razvoju međusobnih trajnih, miroljubivih i prijateljskih odnosa.

Premijer je izrazio nadu da će Japan izaći u susret Kini i iskoristiti 45. obljetnicu potpisivanja ugovora kao priliku za jačanje dijaloga i suradnje te pravilno upravljanje razlikama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.