Xi odgovorio na pismo predstavnika poznatih arapskih umjetnika

Kineski predsjednik Xi Jinping nedavno je uzvratio predstavnicima poznatih arapskih umjetnika koji su sudjelovali na izložbi “Susret umjetnika Puta svile” u Kini, potičući ih na stvaranje više umjetničkih djela koja odražavaju kinesko-arapsko prijateljstvo i daju nove doprinose jačanju prijateljstva između Kineza i Arapa.

Kultura može povezati srca, a umjetnost može povezati svijet, napisao je Xi u pismu, napominjući kako je od otvaranja drevnog Puta svile do suradnje na Pojasu i putu, razmjena između kineske i arapske civilizacije trajala tisućama godina uz uzajamno uvažavanje, ispisujući povijesno naslijeđe uzajamnog učenja.

Xi je napisao da su se na prvom samitu Kine i arapskih država održanom krajem prošle godine Kina i arapske države složile da će uložiti sveobuhvatne napore u izgradnju kinesko-arapske zajednice koja dijeli budućnost u novom dobu.

Kinesko-arapski odnosi sada su na novoj povijesnoj početnoj točki, istaknuo je Xi, izrazivši nadu da će više arapskih umjetnika posjetiti Kinu i izuzetnim vještinama stvoriti više umjetničkih djela koja će promicati kinesko-arapske kulturne razmjene.

Xi je također izrazio nadu da će podijeliti svoja iskustva i uvide o Kini kako bi više arapskih prijatelja moglo osjetiti i upoznati Kinu te surađivati s kineskim narodom u pisanju novog poglavlja razmjena i međusobnog učenja između kineske i arapske civilizacije u novom dobu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.