Još 100 dana: Chengdu spreman za ugošćivanje velike Univerzijade

Foto: VCG

Više od četiri godine nakon osvajanja prava na organizaciju 31. Svjetskih sveučilišnih igara, Chengdu je konačno u fazi ubrzanih konačnih radova na pripremama za održavanje ove vodeće sportske manifestacije.

Ostalo je 100 dana do početka prvog velikog natjecanja koje se održava u Kini nakon ukidanja ograničenja uvedenih zbog bolesti COVID-19, a grad obavlja završne radove kako bi priredio spektakl.

Foto: VCG

Foto: VCG

“Ova Univerzijada ima ogroman značaj”, rekao je tijekom tiskovne konferencije u srijedu Wang Jiayi, zamjenik ministra obrazovanja i potpredsjednik organizacijskog odbora Univerzijade.

“Namijenjena je pružanju ravnopravne i nepristrane platforme za mlade sveučilišne studente i sportske profesionalce koji dolaze iz različitih regija diljem svijeta kako bi se uključili u pošteno natjecanje, komunicirali i dijelili svoja iskustva, produbili međusobno razumijevanje i uspostavili dugotrajne prijateljske veze.

Foto: VCG

Foto: VCG

“Nedvojbeno će ovaj događaj imati ključnu ulogu u promicanju kulturnih razmjena, međusobnog učenja i suradnje, unapređenju zajedničke vizije izgradnje zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo i doprinosu stvaranju boljeg svijeta za sve.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.